Den världsberömda Cirque du Soleil är en annorlunda, nyskapande, inspirerande och modern cirkus som hänför publiken med sin färgsprakande konst och kreativitet. Cirkusen är en så kallad nycirkus som frångått den traditionella cirkusen som vi är vana vid. Artisterna i Cirque du Soleil kommer från cirka 55 olika länder och består av allt från atleter, akrobater, dansare, cirkusartister och gymnaster. Själen i Cirque du Soleil är artisternas egna kreativitet som får flöda fritt när de skapar sina nya konststycken.

Världens främsta och mest berömda nycirkus är Kanadensiska Cirque du Soleil som bilades 1984 av gatukonstnärer i Montreal. När gruppen turnerade Québec 1980 kallades dom Les Échassiers. Efter ekonomiska problem räddades gruppen av statliga bidrag och 1984 blev “Le Grand Tour du Cirque du Soleil” blev en stor succé. Detta var början för gatukonstnärerna att bli en “riktig cirkus och gruppen fick hjälp av Guy Caron från National Cirkus School för denna omvandling. Idag är Cirque du Soleil ett stort företag med runt 4000 anställda (inklusive 1300 artister) som ger föreställningar i 60 länder.

Cirque du Soleil har sin egen kostymverkstad som skapar avancerade scenkläder för artister och scen uppsättningar. Tyger köps från hela världen men majoriteten av tygerna färgas och behandlas av cirkusens textildesigners. De skapar fantasifulla och färgsprakande scenkläder för att ge scenen den speciella effekt som publiken förväntar sig. Inredning, färg, design och stil är lika viktigt för vårt egna hem för att skapa hemkänsla och välbefinnande. Mattan är alltid i blickfång i ett rum och Trendcarpet.se har ett mycket brett sortiment av moderna mattor i olika storlekar, stilar, former, material och färger. Här kommer du garanterat hitta en ny vacker matta till ditt vardagsrum som kommer att passa perfekt. Trendcarpet erbjuder otroligt bra priser, fri frakt och retur, snabb leverans samt 14 dagars öppet köp.

Det är mycket sällan som olyckor händer på cirkus. När olyckan är framme kan den vara katastrofal om det inte finns säkerhetsutrustning på scenen. Även Cirque du Soleil drabbades av en olycka när en akrobat dog efter ett fall. Trots att den manliga akrobaten var mycket erfaren och arbetat hela femton år i cirkusen hände det otänkbara. Det visar på att säkerhetsutrusning är viktig för både artisternas och publikens skull. Det är inte en uppskattad publikupplevelse att se en akrobat falla till sin död.

Denna nycirkus använder inte någon traditionell cirkusring med ridå utan arbetar med en öppen scen och specialdesignad utrustning för att förmedla ett tema. Varje uppträdande i cirque-du-soleil förmedlar en del av temat tillsammans musik (och sång) som förstärker publikens upplevelse. Musiken kommer från cirkusens egna kompositörer och är skapad speciellt för varje föreställning och tema. Ibland arbetar de med att nyskapa känd musik från exempelvis Michael Jackson eller The Beatles. Cirque du Soleil är noga med att inte bara erbjuda en visuell cirkus utan även musik och sång har stor betydelse för hela publikupplevelsen.