Det finns olika sorters cirkusar, allt från de klassiska med djur som uppträder, till nycirkusen som är mer av akrobatik och en modern form av underhållning. Har du och dina vänner planer på att skapa en egen cirkus? Då kan ni börja med att hitta en plats där ni i lugn och ro kan skissa upp projektet, gå igenom hur det kan finansieras och skapa formerna för föreställningen.

Flexibla arbetsplatser

När du arbetar med projekt kan olika platser passa för arbetet i olika delar av planeringen. När ni väl kommit till att repa in cirkusnummer kommer ni förmodligen behöva lokaler med utrymme för mycket rörelse, men innan dess kan en tillfällig kontorsmiljö passa bättre. Med den coworkning som Helio erbjuder rör det sig om en flexibel arbetsplats som du och dina vänner kan hyra in er under just den tid ni behöver arbeta där. Coworkingutrymmen har fått ett uppsving de senaste åren, och allt fler flexibla arbetsplatser skapas. Fördelarna med den här sortens arbetsplatser är just att de är tillfälliga. Du slipper dessutom att ni ska sitta hemma hos dig eller någon av de andra i gruppen, och inte heller behöver ni sitta in den lokal där repetitionerna senare ska göras. Skulle ni hyra in er i ett traditionellt kontorshotell finns det risk att ni skulle behöva betala för mer tid än ni har användning av, och att det dessutom inte blir samma service och utbud, eller en lika trevlig miljö.

Hur ser er dröm ut?

Vid ett av de första mötena ni har på coworking-arbetsplatsen kan ni spåna fritt och ge utrymme för era drömmar. Vad önskar ni om ni inte behöver tänka på det praktiska? Vill ni skapa något helt nytt, som den luftballongcirkus som flög över Stockholm i somras, eller är drömmen en mer traditionell cirkus? Allt kommer inte gå att förverkliga, men om ni får koll på vad alla i gruppen har för drömmar kan ni utgå från det. Sen kan ni jämka ihop idéerna med varandra och med verkligheten, och skapa er helt egna cirkus.