Även cirkus Brazil Jack har en fantastisk historia och är också den en av Sveriges största cirkusar. Cirkusen grundades i slutet av 1899 av mannen som

Även cirkus Brazil Jack har en fantastisk historia och är också den en av Sveriges största cirkusar. Cirkusen grundades i slutet av 1899 av mannen som kallade sig själv Brazil Jack, nämligen Carl Rhodin. Han levde ett helt fantastiskt liv och alla dessa erfarenheter samlades i cirkusen som också kom att bli hans största arv.

Vilda västern

Cirkusens namn har en historia i sig och är faktiskt en hyllning till den amerikanska Buffalo Bill som hade en show kallad “Wild West Show” som turnerade runt om i Europa under åren 1887 till 1893. De första årens föreställningar karaktäriserades därför av skottlossningar, diligensöverfall och kvinnokidnappningar där Brazil Jack alltid var hjälten som vann varje strid. Showerna lockade stor publik och det gick riktigt bra för cirkusen.

Enmansshow

Brazil Jack tillhörde de få entertainers som kunde underhålla en hel publik helt på egen hand, Han visade prov på akrobatisk prickskjutning, knivkastning, lasso-trick, trollade, spelade upp westernscener och underhöll publiken med vackra skuggbilder. Hans enastående talanger i samklang med ett klokt reklamsinne utvecklade cirkusen till en av de största i hela Skandinavien, dock bytte den senare namn till Cirkus London. 1917 fick Brazil Jack dock lämna cirkusen och hela sitt företag. Ekonomi var inte en av hans många talanger.

Cirkus Brazil Jack skulle inte återuppstå igen förrän på 1980-talet sonen Trolle och hans tre barn startade upp cirkusen som en hyllning till Brazil Jack och en nostalgisk tillbakablick på barndomsdagarnas cirkus. Trolle hade under flera år arbetat i Europa och USA med alla möjliga sorters cirkusar och skaffat sig ovärderlig kunskap som nu omsattes i praktik. Trolle Junior tog över cirkusen 1997 när Brazil Jacks son cirkuskungen Trolle gick ut tiden. Cirkusen är fortfarande i familjens ägo.