Att inreda ett barnrum är otroligt roligt. I ett barnrum finns det inga gränser och här kan fantasin släppas fri. Du behöver inte tänka på att rummet ska granskas av besökare eller att det ska ha någon egentlig enighet med resten av bostaden. Blanda färgar, former och mönster och skapa ett rum som ditt barn kommer att älska.

Finns det något barn som inte tycker om cirkusar? Antagligen inte. En cirkus är spännande, rolig, lekfull och full av magi. Varför inte använda sig av detta när du ska inreda i ditt barns sovrum eller lekrum? Ett vanligt missförstånd är att cirkustema alltid måste innebära knalliga och skrikiga färger, ränder och många olika färger, men så är inte fallet. Visst kan ett cirkusrum se ut precis så, men det kan också vara mjukt, diskret och subtilt. Allt beror på vilka färger du väljer att använda dig av och hur mycket av temat som du vill implementera i rummet.

Vilka färger passar i ett cirkusbarnrum?

När man hör ordet cirkus är det lätt att associera detta med färger som gul, röd och vit. Tälten är oftast randiga, där vitt blandas med rött, grönt eller blått. Clownens näsa är röd och ballerinans dräkt är glittrande lila. Magikern har en svart hatt och cape, med röda och vita skor. När det kommer till att välja färger är valet ändå väldigt fritt. Du kan skapa ett helt cirkusrum genom att endast använda dig av två huvudfärger om du så önskar. Välj de färger som ditt barn gillar, så blir rummet ännu mer uppskattat.

Dekorationer och inredning

Det är detaljerna som kommer att göra rummet. Det är sedan länge känt. Här kan du satsa på många olika tyger, t.ex. en vacker sänghimmel som liknar ett cirkustält eller tygposters på väggen med bilder av clowner eller cirkusdjur. Du kan också besöka Rörfokus som säljer mängder med fina accessoarer som hyllor och krokar med unika utseenden. På hyllorna kan du placera allt som hör cirkusen till, t.ex. exotiska djur eller lindansöser.

Om du inte vill bygga om och förändra allt för mycket är vimplar ett riktigt bra alternativ. Vimplar är vackra att titta på och sätter tonen för cirkustemat direkt. De är dessutom mycket enkla att hänga upp och kan fästas på allt från våningssängen till fönsterkarmen. Är du lite extra pysslig av dig kan du till och med göra vimplarna själv, antingen med hjälp av papper i valfri färg eller i mjukt och fint tyg.

Väggar och golv

Många föräldrar vill i största mån undvika att göra alldeles för stora förändringar på väggar och golv, men det finns knep att ta till även här. Istället för att måla hela väggarna kan du med fördel skapa en vacker fondvägg. Fondväggen kan bestå av en tapet med ett cirkustema, men den kan också vara målad i ett randigt mönster. Just ränder är något som hör cirkus till. Kombinera vita ränder med ränder i barnets favoritfärg och låt sedan cirkusen börja!