Att anordna en fest på temat cirkus är en lockande idé för många. Om din fest har ett cirkustema kommer den garanterat att sticka ut i mängden och det kommer att bli en kväll att minnas för både dig och dina gäster. I det här inlägget har vi samlat några tips på hur du kan gå tillväga för att anordna en fest med cirkustema.

Dekorationer

För att din fest ska få en känsla av cirkus är dekorationen det du bör satsa mest krut på. Många butiker som säljer festpynt har pynt med cirkus- eller djurtema. Kolla runt i de olika webbutikerna som finns för att se vad de har i sitt utbud och klicka hem det pynt du fastnar mest för. Du kan även surfa runt på internet för att hitta inspiration till saker du kan göra själv på temat cirkus som passar utmärkt till dekorationer. Om du inte har budgeten att köpa alla dekorationer går det bra att satsa på det lilla för att ändå få till en cirkuskänsla. Sätt upp stora, röda skynken och ha färgglada ballonger och girlanger.

Mat, dryck, snacks och godsaker

En annan sak du ska tänka på när du ska ha en fest med cirkustema är vad du vill bjuda dina gäster på. En klassiker som både är billigare och typisk för cirkusar är popcorn. Du kan servera popcorn i pappbehållare för att få till den där typiska cirkuskänslan. Om du ska bjuda dina gäster på mat kan du välja att till exempel bjuda på en buffé med olika sorters maträtter som dina gäster kan välja bland. I dryckesväg är det smidigt att bjuda på bål eller sangria. Om du arrangerar en fest för barn är det mer aktuellt att bjuda på alkoholfri bål och läsk.

När det kommer till godsakerna är det här du kan gå in mer för själva cirkustemat. Om du ska bjuda på en tårta kan ni göra en tårta på cirkustemat. Om du är duktig på att baka kan du göra din egen tårta. Men det går också bra att beställa en tårta med cirkustema. Då kan du vända dig till ditt lokala konditori eller till dintarta.se, vilket är ett företag som finns online och kan baka tårtor efter dina önskemål, till exempel en tårta på cirkustema.

Musik

Musiken är en viktig del på alla fester. När du ska välja musik till din cirkusfest kan du välja musik som passar bra in på temat. Vi avslutar det här inlägget med några exempel på låtar med cirkustema:

The greatest show – Hugh Jackman

Circus – Britney Spears

Welcome to the show – Laleh och Adam Lambert

Get ur freak on – Missy Elliott

Animal – Miike Snow

Bohemian Rhapsody – Queen

Popcorn – Hot Butter