Det händer alldeles för ofta att cirkusar läggs ner, går i konkurs eller ger upp på grund av svikande publiksiffror. Den fantastiska Cirkus Wiktoria m

Det händer alldeles för ofta att cirkusar läggs ner, går i konkurs eller ger upp på grund av svikande publiksiffror. Den fantastiska Cirkus Wiktoria mötte detta öde 2017. Cirkusen grundades 1986 av entusiasterna Birgit och Stig Mosshagen.

Drömmen som blev verklighet

Konditorn Stig mötte kärleken Birgit när hon arbetade som servitris på hans restaurang i Örebro. Stig hade många strängar på sin lyra och förutom att vara i restaurangbranschen var han också trollkarl. Han och Birgit skapade populära illusionsnummer under namnet Les Camorys och drömmen om en egen cirkus föddes. 1977 skissade paret på sina första planer, vilket var samma år som kronprinsessan Victoria föddes. 1986 slog Cirkus Wictoria upp portarna för första gången.

Cirkusen blev väldigt framgångsrik, men tiden räckte inte till för både illusioner och cirkusverksamhet och 2002 såldes cirkusen till Åke Skogh som drev den framgångsrikt fram till 2009, då han valde att sälja den till Karin och Lars Åke Jonsson. Åke avled samma år, 81 år gammal. Paret Jonsson drev cirkusen till 2017 då den sorgligt nog gick i konkurs. Många minns dock Cirkus Wictoria med glädje, inte minst alla de som nyttjade det nytänkande konceptet att hyra cirkusen för en dag till spektakulära företagsevent. Cirkus Wictoria kommer alltid att leva vidare som drömmen som en gång blev verklighet.