I stort sett alla barn gillar cirkus. Även om det kan vara svårt att boka en hel cirkus att hålla kalas på kan man ofta ordna så att man kan kombinera ett kalas med ett cirkusbesök. Dock kan det innebära att kalaset kanske inte kan hållas precis när barnet fyller år, men vad gör det om högsta önskningen är att besöka cirkusen?

Förbered inför kalaset

När man ska hålla kalas med temat cirkus kan man dekorera hemmet, skicka ut inbjudningar och mycket annat i god tid. På så sätt kan man träffas i hemmet, gå på cirkusen och sedan samlas i födelsedagsbarnets hem igen efteråt. Som förälder kan det vara skönt att inte behöva ordna med så mycket aktiviteter i det egna hemmet.

Vad sker på cirkusen?

På cirkusen får barnen se clowner, hundar, hästar och flera andra djur. Dessutom finns det artister som gör olika konster. En föreställning håller i regel på i omkring en timme och det finns ofta också möjlighet att titta på djuren. Många gånger finns det också ponnyridning som barnen kan delta i.

Vad kan man bjuda på?

Om man ska bjuda de besökande barnen på cirkusbiljett och kanske på lite godis brukar man inte behöva ha så mycket annat. Får barnen godis på cirkusen behöver man inte tänka på godispåsar i hemmet. Beroende på hur länge kalaset ska vara behöver man kanske inte heller tänka på mat och vad gäller dryck kan lite saft eller bubbelvatten fungera bra. Det har helt enkelt lite att göra med hur mycket pengar man vill satsa på kalaset, på kalasets längd och på hur många barn som är bjudna. Det är dock bra att förbereda gästernas föräldrar på vad som kommer serveras.